Eastern Architectes

دانشجویان معماری85

Eastern Architectes

دانشجویان معماری85

سر لرد نورمن فاستر

سر لرد نورمن فاستر در سال 1935 در منچستر انگلیس در خانواده ای فقیر به دنیا آمد شاید به آن زمان میان بچه های متولد شده در پایین شهر منچستر اتقاقی زیاد بزرگ نیافتاده بود پسری باموهایی مشکی به دنیا آمده بود اما امروز نورمن فاستر بزرگترین معمار بریتانیا ست او حتی چهره سیاسی و اجتماعی بسیار خوبی در بین احزاب سیاسی و اجتماعی دارد . از دلایل موفقیت او میتوان بهره بردن او از چشمانی مکانیکی و رویایی بی حد وحصر و بی پایان را می توان بر شمرد . امروز همان پسری که در که در منطقه فقیر نشین منچستر به دنیا آمده بود مردی شده با مقیاسی جهانی مردی که همه او را به شکوه و عظمت در خاطر جای دادند درست مانند ساختمانهایش .
در سن 21 سالگی او بورس تحصیلی را در معتبر ترین مدرسه معماری جهان مدرسه معماری یل(Yale University) به خود اختصاص داد تا با رفتن به سرزمین آمال سپید ایالات متحده گام در راهی نهد که آینده ان روشن بود مدرسه معماری یل جایی بود که بیشترین تاثیر را در دیدگاه نورمن گذاشت البته مدرسه ای که شاید چندان خاطرات خوشی را مرد طلایی ریبیا (RIBIA ) امروز در خاطر نداشته باشد . نورمن جوان منچستری در یل بود که با ریچارد راجرز فلورانسی آشنا شد او به همراه ودی و سوزی گروهی را در یل درست کردند به نام گروه 4 . گروهی از جوانانی که در ان زمان این گروه عمده کارشان پیرامون مدرنیته ای بود که پنجه در معماری آن زمان افکنده بود می گذشت . بعد ها نورمن با وندی ازدواج کرد و ریچارد با سوزی این گروه کوچک تا سال 1967 در لندن که دفتر معماری فاستر و همکاران راه افتاد به بقای خود ادامه داد . تاسیس این دفتر را باید پایان کار گروه 4 دانست چون دیری نگذشت که اختلافات بالا گرفت نورمن با وندی نمی ساخت و بعد هم راجرز با سوزی و این چنین پایان زندگی زنا شویی آنها فرا رسید از گروه 4 نفره نرمن و ریچارد ماندند و کار کردند به طوری که هم نورمن فاستر و هم ریچاردد راجرز در معماری هایتک خبره و ماهر شدند . راجرز در سال 1970دفتر معماری با نام خودش را تاسیس کرد تا مستقل شود و در اولین پروژه مهمش با معمار ایتالیایی رنزو (رتزو) پیانو ژرژپمپیدیو را ساخت .
نورمن در بعد ها با النا اوچوا ازدواج کرد . و در سال 1983 مدال صلای RIBIAرا دریافت کرد و در سال 1990 به خاطر ساختن the Willis Faber Dumas building مدال Trustees را در یافت کرد و به عنوان knighted (قهرمانی) دست یافت و چهار سال بعد پا را فراتر نهاد و مدال طلای انجمن معماران ایالات متحده را دریافت کرد . همان مدالی که عالیجناب سیاه پوش دنیل لیبسکیند هنوز آن را فتح نکرده . و 9 سال بعد در 7 ژوئن سال 1999 به بالا ترین درجه معماری خود دست یافت و توانست جایزه Pritzer Architecture Prize. را دریافت کند .( این جایزه ی نوبل در معماری است ) و 5 روز بعد در روز چشن تولدش او در بریتانیا به مقام اعیانی و اشرافی لرد دست یافت . شرکت سر لرد نرمن فاستر امروز در لندن – برلین – سنگاپور با بیش از 800 نفر کارمند مشغول به ادامه فعالیت است .
مختصری در باره زیر شاخه های معماری هایتک:
- معماری اکوتک
- معماری روبوتک

معماری اکوتک Eco Tech
رویکرد به زیست و اکولوژی یکی از گرایش های عمده معماران های تک است . این معماران طلایه دار استفاده از عوامل اقلیمی و محیط زیست در ساختمان هستند . " سازگاری با محیط زیست " است .
امروزه استفاده کردن از انرژی و صرفه جویی کردن یکی از دغدغه های مسائل جهانی است و برای همین منظور اجرای استانداردها و معیارهای دائمی صرفه جویی در انرژی ، تعیین و کنترل دقیق مصرف انرژی در ساختمان ، امری حیاتی به نظر می رسد . این معماری در اصل مفهوم معماری هماهنگ با طبیعت است .
از اصولی که در اکثریت کارهای ارائه شده در اکوتک به نظر می رسد ، می توان موارد زیر را بیان کرد :
تهویه طبیعی با امکان جریان هوا از سقف ، تهویه مطبوع از طریق پالایش شبانه و دمیدن هوا از زیر کف ، کنترل نور و نظایر اینها ، استفاده کردن از منابع طبیعی زیر زمینی ، استفاده کردن از انرژی منابع طبیعی همچون گرما ، نور خورشید ، باد ، انرژی گرمایی ، آب باران .
نورمن فاستر یکی از معروفترین معماران سبک اکوتک است . طرح وی برای بازسازی راشیتاگ ، پارلمان جدید آلمان در برلن در سال 1993 به عنوان برنده اول اعلام شد . فاستر در طرح خود یک شیشه ای به جای گنبد تخریب شده پارلمان ، در جنگ جهانی دوم ، در نظر گرفت . این گنبد از چند نظر جالب توجه بود : نخست آنکه در داخل گنبد دو رامپ مارپیچ قرار دارد که به سکوی فوقانی جهت تماشای مناظر اطراف ختم می شود و لذا مردم به صورت سمبلیک بر بالای سر نمایندگان خود صعود می کنند . در هنگام شب گنبد از طریق تالار مجلس روشن می شود و به صورت گنبدی نورانی می درخشد ، که نشانه ای از قدرت و توانایی پروسه مکراتیک در آلمان فدرال است . از نظر اقلیمی در تابستان تهویه طبیعی تالار نمایندگان از طریق گنبد شیشه ای صورت می گیرد و در زمستان هموای گرم تهویه شده از طریق گنبد شیشه ای باز یافت و مجددا مورد استفاده قرار می گیرد و بالاخره آیینه های وسط گنبد روشنایی طبیعی و تصویر مردم ( خاستگاه قدرت ) را به تالار نمایندگان منعکس می کند.
از موارد دیگر می توان ، پنجره های هوشمند جهت تهویه هوا ، استفاده از سوخت تجزیه شونده بیوگاز جهت تولید برق بدون آلودگی ، حرارت تولید شده در یک مخزن طبیعی آب گرم در زیر ساختمان ، آب سرد لایه های زیر زمینی جهت تامین سرمایش ساختمان ، را نام برد .
معماری روبوتک Robo Tech
معماری روبوت و تکنولوژی ، استفاده از سازه های هوشمند ، دستگاههای حس گر ، این دستگاهها تغییرات محیطی را احساس کرده و مانند بدن به آن انعکاس می دهند . طراحی خلبانان اتوماتیک با شرایط ایده آل داخل هواپیما .
غرفه آب تازه در هلند ، 1997 م . معماران : گروه معماری NOX
این موزه به صورت موزه آب شور Salt Water و آب شیرین Fresh Water طراحی شده است سرکش از شکنندگی و کشسانی بدن انسان ، بتن ، فلز و انفعالات الکترونیکی و همچنین آب . طرح ، در هم ریزی کامل جسم ، محیط و فن آوری را نشان می دهد و برمبنای ترکیب علوم کامپیوتری و معماری پایه ریزی شده است . شکل ساختمان از منحرف ساختن 14 بیضی به طول 65 متر به حالت معلق ، حاصل شده است . در داخل بنا قدم زدن همچون افتادن است . کف سطوح افقی نیست و هیچ رجعتی هم به افق در آن به چشم نمی خورد .
حس گر ( سنسور ) های بکار رفته به شیوه ای فعل و انفعالی به عکس العمل بازدید کنندگان جواب می دهند و متناسب با آنها دفرماسیون می شوند . استفاده کردن از سیستم صوتی که با ترکیب با نور و بروژکسیون های بی وقفه عمل می کند . تمام حس گرها به CD - ROM هایی وصل اند که دارای شبیه سازهای صوتی اند و می توانند صدا را دگرگون و خم کنند و یا بشکنند . خود صدا نیز می تواند تغییر مکان دهد


نظرات 8 + ارسال نظر
حامد دوشنبه 19 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 08:56 http://www.hamed259.persianblog.ir

سلان لیلی جان
ما که این آقای سر لومن فوستر را نشناختیم
ولی خوب حتما آدم مهمیه دیگه ؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!

حمید پنج‌شنبه 22 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 16:06 http://greenstar.blogsky.com

با سلام و عرض خسته نباشید و تشکر از لطف شما

از حسن نظر و لطف شما کمال تشکر را دارم . امیدوارم همیشه موفق باشید

حمید پنج‌شنبه 22 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 16:07 http://greenstar.blogsky.com

سلام.
در ضمینه معماری هم یکسری از مطالب رو نوشتم.
من لینکتون کردم...خوش حال میشم شما هم تبادل لینک کنید...

حمید شنبه 24 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 07:24 http://greenstar.blogsky.com

سلام :
از لطف و بزرگواریت ممنونم. همچونین از مطالب بسیار جالب و خواندنیت در باره معماری.
خوشحال میشم بیشتر بتونم با شما آشنا بشم . قائدتا معماری با روانشناسی مرتبت هست . منم سعی دارم مسئله تاثیرات موسیقی در معماری رو از دیدگاه روانشناسی بررسی کنم .
خوشحال میشم در این زمینه کمکم کنید.
از لطفت سپاسگزارم.

من هم متقابلا ممنونم از لطفت منتظر مطالب جالب در مورد زمینه ای که خواسته بودی باش

حمید شنبه 24 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 07:36 http://greenstar.blogsky.com

سلام:
از لطف و عنایت شما سپاسگزارم. مطالب بسیار جالبی درزمینه معماری دارید.
سعی دارم از دیدگاه روانشناسی تاثیر موسیقی در معماری را دنبال کنم . امید وارم از اطلاعات شما در این زمینه بتونم کمک بگیرم.
با احترام

محسن یکشنبه 25 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 20:15 http://www.memarmgh.blogfa

از این که از وبلاگ من بازدید کرده بودید و اون نظر فوق العاده رو نثار وبلاگ فقیرانه ما کرده بودیدواقعا متشکرم
و اما حرف من درمورد معماری

معماری زیبا ترین واژه ای که تا به حال شنیده ام مفهومی مقدس که می توان تمامی معانی هستی را در ان گنجاند و انرا نه به عنوان یک شغل یاصرفا یک رشته تحصیلی بلکه به عنوان یک دین ومذهب و منش در زندگی همراه خود ساخت وبرای بهتربودن بهتر دیدن وحتی بهتر زیستن در هر شرایطی از ان سود جست

خلا صه این که معماری یعنی منتهی الیه خلقت بشری

محسن غریبی

واما وبلاگتون رو نظاره کردم
به قول یکی از بچه ها ـ مرحبا ـ
به امید موفقیت شما درمعماری

یلدا جمعه 30 آذر‌ماه سال 1386 ساعت 22:37

سلام لیلی جون. دست گلت درد نکنه خیلی جالب بود

خواهش میکنم هنوز کجا شو دیدی منتظر باش که قراره اگه خدا بخواد عکس های بازدید کرمان رو تو پست بعدیم بذارم......

دانیال سه‌شنبه 11 دی‌ماه سال 1386 ساعت 13:31

سلام.ببخشین آپ کردن یعنی چی؟

سلام یعنی به روز کردن وبلاگ در واقع گذاشتن مطالب یا عکس و .... در وبلاگ

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد